Lima Langkah Yang Diperlukan Untuk Menggunakan Perkhidmatan Pengasuh Hebat

Memilih pengasuh adalah setanding dengan menggaji pekerja untuk mana-mana perniagaan. Daripada mendapatkan pejabat sumber manusia, setelah berkata demikian, anda adalah pakar memilih. Anda mungkin bertanggungjawab untuk mencari dan memilih pengasuh yang sempurna untuk anak kecil peribadi anda, jadi anda juga bertanggungjawab untuk menjadi bos yang hebat pada masa ini apabila individu itu diambil bekerja. Berikut adalah 5 kaedah penting untuk mendapatkan dan memilih padanan pengasuh yang hebat:

#1: Program

Proses pengambilan pekerja bermula dengan penyediaan. Mulakan dengan duduk dan menyusun jawapan kepada urutan soalan anda. Apakah kelayakan yang perlu dimiliki oleh pemohon? Adakah biasanya diploma sekolah tinggi boleh diterima, atau adakah seseorang itu perlu mempunyai seseorang yang mempunyai diploma sarjana muda dalam persekolahan awal kanak-kanak? Apakah kewajipan tugas dari postur? Apakah gaji yang boleh diuruskan untuk membayar? Adakah keadaan akan menjadi sepenuh masa atau separuh masa? Adakah anda akan menggunakan perkhidmatan pengasuh hidup atau mungkin pengasuh hidup? Menjawab isu ini boleh membantu anda menumpukan pencarian anda dan menjamin bahawa calon yang sesuai membuat permohonan untuk tempat tersebut.

#2: Cari

Langkah seterusnya adalah untuk menjalankan pemburuan radikal untuk pemohon yang sempurna. Mulakan dengan menghubungi syarikat penempatan pengasuh, dan lihat penyerahan iklan dalam talian serta dalam komuniti anda. Di kawasan kejiranan anda, pertimbangkan untuk menyiarkan iklan di kawasan trafik yang unggul, seperti pasar raya dan gereja. Di samping itu, pertimbangkan untuk menggunakan pastinya salah satu daripada beberapa perkhidmatan dalam talian yang pakar dalam penempatan pengasuh.

Sekiranya anda sangat aktif, adalah bijak untuk menggunakan syarikat penempatan pengasuh, kerana mereka akan melakukan jumlah yang berlebihan menggunakan perkhidmatan untuk menyelesaikan kerja untuk anda secara peribadi. Mereka boleh menyaring calon, menjalankan pemeriksaan latar belakang dan menjawab isu yang mungkin anda hadapi mengenai cara menyewa dan menggaji pengasuh yang luar biasa.

#3: Temuduga

Pada asasnya fasa yang paling penting dalam sistem pemilihan ialah menjalankan temu duga intensif. Sediakan ringkasan pertanyaan lebih awal, dan bawa rekod ke arah temu duga kerja. Dalam menghasilkan senarai anda, tanya soalan mengenai latar belakang pendidikan dan pekerjaan pemohon. Soalan mengapa pemohon perlu menjadi pengasuh, dan mengapa mereka merasakan mereka adalah calon terbaik untuk kerjaya itu.

Untuk menyemak kecekapan membuat keputusan pengasuh, berikan dia beberapa hipotesis. Sebagai contoh, anda boleh meminta dengan tepat apa yang akan dilakukan oleh pengasuh apabila anak kecil anda mengalami ruam lampin yang serius. Atau anda boleh menyemak dengan apa yang dia akan lakukan apabila anak anda tercekik makanan atau produk kecil. Akhir sekali, persoalkan apakah keuntungan pekerjaan yang pemohon ingin dapatkan, dan sama ada pengasuh mungkin bersedia untuk memberi isyarat perjanjian kerja atau tidak.

#4: Jalankan Pemeriksaan Latar Belakang

Sejurus sebelum menampilkan calon terbaik pekerjaan itu, lakukan tinjauan sejarah. Jangan lupa anda mungkin akan meninggalkan anak lelaki atau perempuan anda tanpa pengawasan dengan seseorang yang baru anda berpuas hati. Tidak akan bergantung pada apa yang dituntut oleh pengasuh dalam temu duga kerja. Sebagai alternatif, hubungi perniagaannya sebelum ini. Selain itu, lakukan penyelidikan berasaskan web, dan pertimbangkan untuk menggaji syarikat untuk mencari latar belakang jenayah calon.

#5: Perjanjian Kerja

Pengasuh awak adalah pekerja awak. Jadi, anda memerlukan perjanjian kerja, biasanya dirujuk sebagai perjanjian pengasuh. Sebelum pengasuh anda mula berfungsi, minta pengasuh anda menilai perjanjian itu dan beritahu anda jika anda akan menemui sebarang masalah dengannya. Semak kontrak jika perlu, kemudian minta penjaga anda memberi isyarat. Ingat untuk memasukkan dalam kontrak garpu keluar, waktu kerja dan ganjaran pekerjaan. Anda juga boleh memasukkan perkara seperti prosedur isi rumah dan alasan untuk penamatan pekerjaan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *